Knjiga Posvojitev otrok

Knjiga Viktorije Bevc govori o pogumu in bolečini žensk, ki so oddale otroka v posvojitev.

“… Bil si v mojem naročju. Droben, nežen, črn. Kako lepo dišiš. Res si najlepši deček na svetu. Nič zguban, kakor drugi dojenčki. In s kakšnim zaupanjem se oklepaš mojega prsta. Kako si majhen in kako si moj. Rada te imam, res te imam rada! Skupaj sva bila eno uro. Eno celo uro si bil moj. Privijala sem te k sebi in nisem se te mogla nagledati. Takrat sem se odločila…”

“…Tudi jaz sem pred poroko čisto drugače razmišljala o posvojitvi kot tiste dni, ko so nama ponudili otroka. Nikoli nisem mislila, da bova z možem ob tem preživljala tolikšno notranjo stisko. Danes vem, da je usoda deklico namenila nama, rodili pa ste jo Vi. Čutim globoko hvaležnost za to in predvsem spoštovanje, da ji niste že pred rojstvom zaprli vrata v življenje. To bi bila za vas lažja pot in mnoge ženske v stiski rajši krenejo po njej. Vem, da ste morali zbrati veliko poguma. Zagotavljam vam, da je deklica v varnih in ljubečih rokah in vem, da vam bo nekega dne tudi sama hvaležna za življenje…”

Oba odlomka sta iz knjige avtorice Viktorije Bevc, Posvojitev otrok. Prvi odlomek je iz Svetlanine osebne izpovedi o času njene stiske in iluzij, ki jih je doživljala ob svoji nosečnosti in porodu, pa tudi potem, ko so dnevi oddaljevali trenutek slovesa od otroka, ki ga je dala v posvojitev. Drugi odlomek je iz “Pisma roditeljici mojega posvojenega otroka”, ki ga je roditeljici svojega posvojenega otroka napisala članica skupine v projektu preventivne pomoči otrokom.

Knjigo Posvojitev otrok lahko naročite na društvu Deteljica tudi po E-pošti:  drustvo.deteljica@gmail.com.

Cena knjige je 20 evrov + stroški pošiljanja. Plačilo po povzetju.