Arhiv pomembnejših dogodkov

Obisk psihoterapevta Bogdana Žorža

V ponedeljek, 20.5.2013 pa je bil naš gost psiholog in psihoterapevt Bogdan Žorž, ki že vrst let v svetovalnici vodi terapevtsko pomoč otrokom in mladostnikom.

Teme, o katerih nam je predaval pa so bile: vzgoja otrok in vzgojni prijemi, ljubezen kot čustvo in vrednota v odnosu do otroka, postavljanje meja, razvajenost in posebnosti posvojiteljske vloge nadomestne mame in očeta.


V torek, 16.4.2013 nas je obiskal klinični psiholog dr. Andrej Perko, ki vodi terapevtske skupine ljudi z različnimi problemi in stiskami in si želijo svoje življenje urediti.

Teme, ki se jih je dotaknil na našem predavanju pa so bile: razvojne faze otroka splošno in v povezavi s posvojitvijo, posledice, ki jih na otrocih pusti sirotišnica oz. druge patologije v lastnih in drugih družinah, vloga očeta in mame pri vzgoji otroka.


Novoletno srečanje 2012

Ker nam je bilo prizorišče preteklega novoletnega srečanja všeč, smo tudi tokrano izpeljali v gostišču Smogavc v Gorenju pri Zrečah. Srečanje je bilo v soboto, 1.12.2012. V zadovoljstvo malih in velikih je minilo v prijetnem vzdušju in pestrem programu, za kar gre velika zahvala organizatorju Klemenu Kindlhoferhju.

Otroci in tudi odrasli smo uživali tudi  v predstavi čarovnika Jolecoleta.

 


Poletni tabor, Planica 2012

Od 5.8. do 7.8.2012, se je 17 posvoljiteljskih družin in parov udeležilo poletnega tabora v Planici.

Ob prijetnem druženju in pohodih v Tamar, na Tromejo in Slemenove špice smo skupaj preživeli tri čudovite dni.


Novoletno srečanje 2011

Nad jesensko meglo, pri Smogavcu v Gorenju nad Zrečami smo se v soboto, 26.11.2011,  zabavali na našem tradicionalnem prednovoletnem srečanju. Zbralo se nas je skoraj pol stonije. V programu, ki sta ga vodila in povezovala Dr. Klemen in Dr. Damijan pa so nastopile vzgojiteljice z UKC Ljubljana z otroško predstavo Dobri snežak ter naši otroci, v večini z glasbenimi točkami. Zaplesali in rajali  smo ob zvokih ansambla Peti As. Proti koncu večera smo vsi skupaj preverili še naše pevske sposobnosti in zapeli dve, tri po domače. Večina nas je preizkusila tudi nastanitvene zmogljiosti gostišča Smogavc in naše potepanje nadaljevali v nedeljo, v čudovitem jesenskem vremenu, s sprehodom po Rogli, ali pa pohodom do Lovreških jezer.

… ko so se trudne oči razigranih otrok že zaprle, smo zapeli še dve, tri po domače…

V nedeljo, 25. 9. 2011 je bilo v čudovitem jesenskem, skorajda poletnem vremenu, v Preddvoru tradicionalno srečanje posvojiteljskih družin. Srečanja se je udeležlo preko 20 družin in otroci so uživali  delavnicah, ki so jih že tudi tradicionalno pripravile vzgojiteljice iz vrtca UKC Ljublana. Hvala Hotelu Bor, ki nam velikodušno odstopi svoje prostore, vzgojiteljicam in vsem, ki ste prišli ter polepšali dan.

Od nedelje, 7.8. do torka, 9. 8. 2011 smo ob zadovoljstvu vseh udeležencev izpeljali poletni tabor Deteljice na Zreškem Pohorju.

V sredo, 19.01.2011 smo v okviru programa gostili dr. Andreja Perka. Predavanje je bilo iz razvojne psihologije s povdarkom na vlogah v družini in posledicah neugodnih razmer na otrokov razvoj.

4.12.2010 smo v turistični kmetiji Fajdiga v Temenici imeli prednovoletno srečanje članov društva Deteljica.

4.10.2010 smo imeli razširjeno srečanje z veterani in povabili nekaj starejših posvojencev, da nam posvojiteljem in bodočim posvojiteljem povedo svoje izkušnje ter nam dajo kakšen nasvet na kaj moramo biti pozorni.