Pohod na Svetega Primoža nad Kamnikom

»Tokrat pa veselo v Kamnik in urno naprej,« nas je na majski pohod prijazno povabil naš pridni organizator mesečnih izletov. Sveti Primož nad Kamnikom je razgledna točka, ki očara slehernega obiskovalca in prav zato smo si ga tokrat za cilj izbrali tudi mi, Deteljičarji.  

Jeklene konjičke smo pustili na parkirišču pri podjetju Calcit v vasi Stahovica in pogumno zagrizli v hrib. Čeprav je prvi strmi vzpon kazal drugače, pot ni bila preveč zahtevna, saj smo vrh ugledali že čez dobro uro in pol, naše (precej zmerne) hoje. Nam se res nič ne mudi na vrh, z veseljem naredimo postanek, zadihamo in poklepetamo. No, tokrat pa smo se celo pot sladkali tudi z odličnim domačim pecivom in je bila zato pot še lažja in prijetnejša.

Najhitrejši na vrhu so bili seveda otroci in so za nas, »ta počasne«, rezervirali najboljša mesta v senci. Na vrhu smo se naužili razgledov, si ogledali čudovito okolico, obe cerkvici in se podprli v okrepčevalnici, medtem ko so si najmlajši vzeli čas za druženje in razposajeno igro.

Kot že tolikokrat do zdaj smo ugotovili, da se imamo skupaj vedno dobro in tudi današnji pohod je bil sestavljen iz dragocenih trenutkov, v katerih smo si delili izkušnje, si izmenjali zgodbe in se posvetili tistemu, kar je v življenju resnično pomembno – medsebojni povezanosti.