Poletni tabor posvojiteljskih in rejniških družin

Poletni tabor vsako leto poteka v mesecu avgustu, in sicer se začne na prvo nedeljo v mesecu in traja tri dni.

Poletni tabor je namenjen družinam z izkušnjo posvojitve in rejništva, kandidatom, ki se na posvojitev ali rejništvo šele pripravljajo, ali razmišljajo o kateri izmed teh oblik starševstva in tako na edinstven način spoznajo življenje v obeh družinah ter ob srečevanju z drugimi družinami lahko oblikujejo tudi realna pričakovanja glede otroka. Tabor je namenjen tudi odraslim posvojenim osebam, ali osebam, ki so otroštvo preživele v rejništvu. Namen poletnega tabora je torej prijetno preživljanje časa v naravi, kjer imajo člani možnost poiskati stik s seboj, se povezati kot družina in vzdrževati pozitivne socialne odnose z drugimi družinami.

Poletni tabor je organiziran tako, da omogoča aktivno preživljanje v naravi, kot tudi prijetno neformalno druženje staršev in otrok. Dnevi so aktivno obarvani, saj so organizirani skupinski pohodi, plavanje, rafting, obiski znamenitosti v okolici, večeri pa so namenjeni skupinskim srečanjem, ki so tematsko prilagojeni in so namenjeni izmenjavi izkušenj. Tematski večeri so strokovno vodeni s strani strokovne vodje programa.

Na poletnem taboru se družine med seboj povezujejo in sklepajo nova prijateljstva ter na ta način oblikujejo dragocen neformalni vir pomoči.