Poletni tabor Fara 2014

Zelo sveži so še spomini na minuli poletni tabor društva Deteljica, ki smo ga preživeli v dolini reke Kolpe. Tabor je potekal od nedelje, 3.8. do torka, 5.8.2014, nastanjeni pa smo bili v CŠOD Fara pri Kostelu. Letošnje poletje je precej pod vplivom deževnega vremena in tudi nad našim taborom je stalno visela senca slabega vremena. Lahko bi rekli, da smo imeli srečo, saj se nam ob naših dogodkih na prostem dež ni približal. Prvi dan, ko smo imeli predviden pohod do gradu Kostel, smo se ustrašili nevihte in smo se na pol poti obrnili. Drugi dan smo zadovoljni in morda nekoliko utrujeni izvedli pohod po Kostelski grajski poti. Vmes smo se še okrepčali na turistični kmetiji Padovac.

 

 

Oba večera sta minila ob prijetnem druženju in izpovedih na teme, ki so pereče v Deteljici. Otroci so se zabavali pod varstvom Lare in Lucije ter starejših posvojencev. Na koncu smo še skupaj zapeli in tukaj brez “Lubenice” seveda ni šlo. Slaba vremenska napoved za torek, ko je bil na sporedu rafting, je še nekoliko oklestila seznam udeležencev. Pa smo imeli tudi tokrat srečo in vreme nas je prav obdarilo. Res, da je bila Kolpa hladna in ni bila primerna za kopanje, vendar za rafting prav odlična. Ko smo končali spust po reki Kolpi, se je odlično prileglo še kosilo na domačiji Skender. S tem smo zaokrožili naš poletni tabor. Dež je počakal, da smo se odpeljali, ko pa smo bili v avtih, nam je bilo že čisto vseeno zanj.

Zahvala varuškama Lari in Luciji, glasbenima animatorjema Borutu in Damijanu ter vsem, ki ste z veselim razpoloženjem polepšali naš tabor.

Na svidenje ob začetku programa 8. septembra ali pa konec septembra na srečanju posvojiteljskih družin v Preddvoru, Lojze Pavlinič