Poletni tabor Deteljice – Prekmurje 2017

Še en poletni tabor je za nami. Tokrat smo se podali na severovzhodni rob Slovenije, v Prekmurje.  Tabor je potekal od nedelje, 6.8. do torka, 8.8.2017. Nastanjeni smo bili Dijaškem domu Murska Sobota. Kot vedno, je bilo tudi tokrat na sporedu nekaj zanimivih izletov in pohodov. Prvi dan smo obiskali čudovit razgledni stolp Vinarium nad Lendavo. V ponedeljek smo se podali na pohod v bližini tromeje, osvojili najvišji vrh Goričkega – Sotinski breg 418 m.n.m.. ter Serdiški breg, kjer smo se okrepčali s odličnim bogračem. V torek smo imeli v planu čolnarjenje po reki Muri, pa je bilo zaradi obilnega deževja v sosednji Avstriji le to odpovedano. Pa smo se zapeljali v Grad in obiskali doživljajski park Vulkanijo, kjer smo se veliko naučili o našem podzemlju.

Kot običajno smo se veliko družili, “športali”, pogovarjali, utrjevali naše prijateljske vezi ter ob tematskih večerih izmenjali marsikatero predragoceno izkušnjo.

Za organizacijo sta bila zadolžena Tadeja in Borut, ki sta se izkazala več kot odlična gostitelja.

V sklopu tabora smo izvedli občni zbor našega društva, saj je to ena od redkih priložnosti, kjer se nas zbere veliko število članov.