Poletni tabor 2023 – Vojsko

Kot vsako leto, smo se tudi letos razveseli našega tradicionalnega poletnega tabora, ki je potekal v povsem novem terminu, in sicer od sobote, 19. 8. 2023 do ponedeljka, 21. 8. 2023 v Vojskem.

Visoko v hribe odmaknjeno naselje ponuja mnogo nepozabnih užitkov in tako smo skupni čas preživeli v čudoviti naravi, kjer je bilo dovolj priložnosti za druženje in povezovanje. Naši dnevi so bili raznoliki, aktivni in tematsko obarvani. Tako je bila sobota namenjena odkrivanju novih razgledov in s tem namenom smo se odpravili na razgledni Hudournik. Nedelja je ponudila priložnost za ohladitev in kopalni piknik na kopališču Lajšt. Da je bila ohladitev v sončnem in toplem vremenu zaslužena, smo se do kopališča odpravili peš in uživali na pohodu, ki je potekal mimo Klavž. V ponedeljek pa smo se odpravili na lov za jamarskim zakladom z rudniškim škratom Perkmandelcem v Antonijev rov, kjer smo uživali vsi, mladi in mladi po srcu.

Poleg časa, ki smo ga skupaj preživeli v naravi, sta nam večera popestrila zanimiva tematska srečanja z vsebinsko bogatim večernim izobraževalnim programom. Tabor je res minil prehitro, a naše dogodivščine, pogovori in prijateljske vezi nas bodo vezale še dolgo.