Poletni tabor – Prekmurje 2021

Letos smo za izvedbo poletnega tabora izbrali CŠOD Murska Sobota. Kljub temu, da je na začetku kazalo slabo s številom udeležencev, se je na koncu zbrala kar lepa skupina približno 40 udeležencev. Vreme nam je služilo kot naročeno. Prvi dan je namreč močno deževalo, tako da smo si lahko brez slabe vesti ogledali Expano. Drugi dan je bilo zmerno oblačno in ravno primerno za pohod po Budincih oz. “Pohod po bregaj pa dolaj”. Pohod smo zaključili s kosilom in ogledom eko-socialne kmetije Korenika v Šalovcih. Zadnji – najbolj vroč dan pa smo izkoristili za spust po reki Muri in zaključno kosilo.

Tema prvega večernega druženja je bila predvsem, kako posvojeni otroci doživljajo praznovanje rojstnega dne. V zvezi s tem je bilo zanimivo slišati zgodbe več družin, ki so si do določene mere podobne, v določenih detajlih pa tudi precej različne. Ena družina pa je predstavila tudi problematiko navezovanja stika z roditeljico zaradi okornosti zakonodaje in posledično centrov za socialno delo.

Na drugem večernem druženju je bila tematika bolj široka, nekoliko več pa je bilo govora o metodi “Postavitve družine”, ki jo izvaja g. Matej Škufca. Tabor je bil uspešno izpeljan tako s stališča izmenjave izkušenj kot tudi s stališča druženja.

Zapisala: Ana in Gregor